בפיתוח משמעותי שמטרתו לחזק את הקשרים הכלכליים בין מדינות, הנשיא שייח' מוחמד בן זאיד אל נהיאן מאיחוד האמירויות הערביות (איחוד האמירויות הערביות), ורודריגו צ'אבס רובלס, נשיא קוסטה ריקה , ניהלו לאחרונה את טקס החתימה הוירטואלי של איחוד האמירויות הערביות-קוסטה הסכם שותפות כלכלית מקיפה של ריקה (CEPA). ההסכם, שנכתב על ידי ד"ר תאני בן אחמד אל זייודי , שר המדינה לסחר חוץ של איחוד האמירויות, ומנואל טובאר , שר סחר החוץ של קוסטה ריקה, מסמן את תחילתו של עידן חדש של שיתוף פעולה בין שתי המדינות.
הסכם אסטרטגי זה אמור להגביר את זרמי הסחר, לטפח מעורבות עמוקה יותר במגזר הפרטי ולפתוח דרכים חדשות להשקעה, תוך התמקדות נלהבת במגזרים מרכזיים כמו לוגיסטיקה, אנרגיה, תעופה, תיירות ותשתיות. הסכם דו-צדדי אחרון זה נופל תחת האג'נדה השאפתנית של סחר חוץ של איחוד האמירויות, שמטרתה להרחיב את טביעת הרגל הסחר הגלובלית שלה, לטפח שווקי יצוא טריים ולחזק את מעמדה כבסיס למסחר העולמי.
שייח' מוחמד, בברכה על ההסכם כאבן דרך ביחסים הכלכליים של איחוד האמירויות הערביות-קוסטה ריקה, הדגיש את התפקיד המרכזי של הסחר בטיפוח שיתוף פעולה בינלאומי. הוא הדגיש את חשיבותו בחיזוק שרשראות אספקה עמידות ובטיפול באתגרים גלובליים דחופים, כולל שינויי אקלים וביטחון תזונתי. בהבעת מחויבותה של איחוד האמירויות לכריתת בריתות אסטרטגיות עם מדינות המעדיפות אסטרטגיות כלכליות צופות פני עתיד, הדגיש הוד מעלתו את האופי הסימביוטי של הסכם השותפות הכלכלית המקיפה בין איחוד האמירויות לקוסטה ריקה. הסכם זה, ציין, ממחיש מחויבות משותפת לחדשנות, קיימות וגיוון כלכלי.
בראותו את ה-CEPA כזרז לצמיחה כלכלית טרנספורמטיבית, שייח' מוחמד צופה עלייה במסחר ובהשקעות במגזרים מועדפים, מה שמניע את שתי המדינות לקראת שגשוג הדדי. בהד לתחושות אלו, רודריגו צ'אבס רובלס בירך על ההסכם כנקודת פרשת מים בנוף הכלכלי של קוסטה ריקה. הוא שיבח את זה כעדות לדחף האסטרטגי של הממשל שלהם לקראת גיוון לשווקים חדשים.
רובלס הביע אמון בפוטנציאל של ההסכם לפתוח שפע של סיכויי סחר והשקעות, לטפח שגשוג גדול יותר לאזרחים. הסכם השותפות הכלכלית המקיפה של איחוד האמירויות הערביות וקוסטה ריקה מהווה עדות לקישוריות הגלובלית ההולכת וגוברת ולתפקיד המרכזי של בריתות אסטרטגיות בהנעת צמיחה ושגשוג כלכליים ברי קיימא.