האיחוד האירופי השיג פריצת דרך זמנית בחקיקה פורצת דרך שמטרתה לבלום את פסולת האריזות ולהוציא בהדרגה פלסטיק חד פעמי, כולל פריטים כמו שקיות פירות בסופרמרקט ובקבוקי שמפו מיני בתי מלון, עם פטורים מסוימים. הנציבות האירופית , בצעד להתמודד עם עלייה של למעלה מ-20% בפסולת אריזות בתוך האיחוד האירופי בעשור האחרון הניזונה ממגמות כמו קניות מקוונות והרגלי צריכה מהירים, הציעה שיפוץ מקיף של תקנות פסולת אריזות כבר ב-2022.
לפי דיווח של רויטרס , כל אזרח אירופאי אחראי לייצור כמעט 190 קילוגרם (419 פאונד) של פסולת אריזות מדי שנה, מה שמדגיש את הדחיפות של פעולה רגולטורית. במשא ומתן מרתון שהסתיים מאוחר ביום שני, נציגים מהפרלמנט האירופי ובלגיה, המחזיקה הנוכחית של הנשיאות התורנית של האיחוד האירופי, קבעו הוראות מפתח ליעדי הפחתה. אלה כוללים שאיפה להפחתה של 5% בפסולת האריזות עד 2030 והפחתה שאפתנית יותר של 15% עד 2040, לצד מנדט לפיו כל האריזות חייבות להיות ניתנות למיחזור עד 2030.
החקיקה המוסכמת כרוכה באיסור על מגוון פריטי פלסטיק חד-פעמיים, כגון צלחות, כוסות ומיכלים חד-פעמיים המשמשים במכוני מזון מהיר, כמו גם אריזה למזוודות בשדות תעופה ושקיות קניות קלות. נמצא בחנויות מכולת. יתרה מכך, החוק יאסור שימוש ב"כימיקלים לנצח" הידועים כחומרי אלקיל פר ופוליפלואור (PFAS) באריזות המגע עם מזון, תוך התייחסות לחששות מההשפעות הסביבתיות והבריאותיות המזיקות שלהם.
במטרה לעודד שימוש חוזר, מנהלי המשא ומתן הגדירו יעדים ספציפיים לשימוש חוזר, כולל אמת מידה של 10% עבור אריזות לקחת ומיכלי משקה, למעט אלו המיועדים ליין או לחלב. יש לציין כי אריזות קרטון, נקודת מחלוקת במיוחד עבור מדינות כמו פינלנד, יהיו פטורות מהוראות מסוימות. בנוסף, ההסכם קובע כי האריזה לא תעלה על 50% שטח ריק, ובכך שם למעשה קץ לפרקטיקה של אריזות גדולות מדי הנפוצות במשלוחים מקוונים.
המסגרת הרגולטורית תפטור עסקים קטנים מאוד מהיעדים שנקבעו, מתוך הכרה באתגרים הייחודיים העומדים בפניהם בעמידה בצעדים מחמירים להפחתת פסולת אריזות. בעוד שאנשי המשא ומתן הגיעו להסכם, החקיקה כפופה לאישור הן מהפרלמנט האירופי והן מהמדינות החברות באיחוד האירופי, מה שמדגיש את המכשולים האחרונים שצפויים לפני שניתן יהיה להכניס את ההוראות לחוק.