מדענים באוסטרליה הזהירו כי שונית המחסום הגדולה נמצאת תחת איום חמור בגלל הטמפרטורות הגבוהות ביותר באוקיינוס זה 400 שנה. מחקר שפורסם ביום חמישי מצביע על עלייה משמעותית בטמפרטורות המים המקיפות את השונית הגדולה בעולם, המיוחסת בעיקר לשינוי האקלים שנגרם על ידי האדם. מחקר ארוך טווח זה, שניתח דגימות ליבה מאלמוגים כדי לעקוב אחר טמפרטורות האוקיינוסים מאז 1618, חשף מגמת התחממות עקבית החל משנת 1900.
שונית המחסום הגדולה, המשתרעת 2,400 ק"מ מהחוף של קווינסלנד, סבלה חמישה קיצים של הלבנת אלמוגים נרחבת מאז 2016. אירועים אלה עולים בקנה אחד עם כמה מהשנים החמות ביותר שתועדו בארבע המאות האחרונות. בנג'מין הנלי, חוקר מאוניברסיטת מלבורן , תיאר את הנזק המתמשך לשונית כטרגדיה עולמית. הוא הדגיש את הממצאים האחרונים מינואר עד מרץ השנה, וציין שהטמפרטורות הללו היו גבוהות בצורה חסרת תקדים.
בתגובה לממצאים אלה, מומחים הדגישו את התפקיד הקריטי של שוניות האלמוגים בהגנה על קווי החוף ובתמיכה במגוון הביולוגי הימי. הם גם מייצרים הכנסות משמעותיות מתיירות, כאשר שונית המחסום הגדולה לבדה תורמת כ-4.2 מיליארד דולר בשנה לכלכלת אוסטרליה. עם זאת, למרות היתרונות הללו, השונית אינה מופיעה בסכנת הכחדה על ידי אונסק"ו , למרות שהיא הומלצה.
מדינות ברחבי העולם דיווחו על אירועי הלבנת אלמוגים דומים, מה שגרם לקריאות לפעולה מוגברת נגד שינויי האקלים. ליסה שינדלר מהאגודה האוסטרלית לשימור ימי דחקה באוסטרליה להסלים את מאמציה בהפחתת פליטת גזי חממה כדי לשמור על משאב טבעי חיוני זה.