כאשר סין מתקדמת לשנת 2024, הנוף הכלכלי שלה חושף שילוב של צמיחה ואתגרים. לפי הלשכה הלאומית לסטטיסטיקה, הכלכלה הסינית התרחבה ב-5.2% מבטיח בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה. שיפורים בולטים נצפו בנובמבר, כאשר תפוקת המפעל והמכירות הקמעונאיות היו עדות לעלייה.
עם זאת, תחום הנדל"ן נותר בצניחה, המסמן ירידה של 9.4% בהשקעות בנדל"ן. הכלכלה השנייה בגודלה בעולם ממשיכה לנווט את ההשלכות של מגיפת COVID-19. גורמים כמו שוק נכסים שברירי, תנודות בביקוש העולמי ליצוא סיני, רמות חוב גבוהות ואמון צרכנים לא בטוח משפיעים על המהלך הכלכלי שלו.
הזינוק של 10.1% במכירות הקמעונאיות של נובמבר, עלייה משמעותית לעומת 7.6% של אוקטובר, מציע שביב של תקווה. עם זאת, זה מנוגד לצמצום הקל בפעילות המפעל, כפי שעולה ממדד מנהלי הרכש (PMI). Liu Aihua, דובר הלשכה לסטטיסטיקה, מדגיש גם שינויים עונתיים בענף וגם נושא רחב יותר של ביקוש לא מספיק בשוק. ליו מדגיש את המורכבות והחומרה של הסביבה הפנימית והחיצונית המשפיעה על ההתפתחות הכלכלית של סין.
היתרונות של סין, כולל שוק עצום של 1.4 מיליארד אנשים ובסיס תעשייתי מתקדם, מספקים בסיס איתן לצמיחה. למרות זאת, הבנק העולמי צופה האטה בצמיחה זו: מ-5.2% השנה ל-4.5% ב-2025. הכלכלה הסינית חוותה תנודות בשנים האחרונות, שנעו בין צמיחה של 2.2% ב-2020 ל-8.4% ב-2021, והתייצבה ב-3. % שנה שעברה.
גורמים כמו הגבלות מחמירות הקשורות למגפה, אובדן מקומות עבודה בייצור ובטכנולוגיה, והשפל במגזר הנכסים הניעו את הצרכנים הסינים להגביל את הוצאותיהם. למרות האתגרים הללו, הכלכלה שמרה על קצב צמיחה קרוב ליעד הממשלתי של כ-5% השנה, מונע על ידי יצוא חזק במגזרים כמו מכונות תעשייתיות וטלפונים ניידים.
הלשכה לסטטיסטיקה דיווחה על עלייה של 6.6% בתפוקת המפעלים בנובמבר, המהווה את הצמיחה החזקה ביותר מאז ספטמבר 2022. עם זאת, יצירת מקומות עבודה הייתה בעיקר במגזרי שירותים בעלי כישורים נמוכים, מה שמשקף דאגות רחבות יותר לגבי רשתות הביטחון הסוציאליות וה- לחצים של אוכלוסייה מזדקנת. דו"ח בנק העולמי מזהיר מפני סיכונים ניכרים לתחזית הכלכלית של סין, במיוחד מיתון ממושך בנדל"ן וירידה בביקוש העולמי עבור מוצרים סיניים.
בועידת העבודה הכלכלית המרכזית, מנהיגי סין קבעו סדרי עדיפויות כלכליים לשנה הקרובה, אך פרטים על מדיניות ספציפית נותרו לא ברורים. הירידה בהשקעות הנדל"ן והירידה במכירות והתחלות נכסים, במיוחד בערים קטנות יותר, מציבים אתגרים משמעותיים. כדי להשיג צמיחה בת קיימא, סין זקוקה להתאוששות בהוצאות הצרכנים, אשר הייתה מאופקת מאז גל ה-COVID-19 של אומיקרון.