מחקר פורץ דרך, שפורסם ב- JAMA Pediatrics , חושף את היעילות המדהימה של כסף דיאמין פלואוריד (SDF) במניעת עששת בקרב תלמידי בית ספר יסודי. מחקר זה מדגיש את הפוטנציאל של SDF לחולל מהפכה בתוכניות מניעת חלל וטיפול, ומציע חלופה חסכונית לשיטות קונבנציונליות.
בהובלת מכללת NYU לרפואת שיניים , יוזמת CariedAway, המחקר הגדול ביותר למניעת חורים בבתי ספר במדינה, הוכיחה את היעילות של SDF, וסללה את הדרך לגישה משופרת לטיפולי שיניים ולהפחתת עלויות שירותי הבריאות. הכללת SDF בתוכניות למניעת עששת בבית ספר לא רק מגוונת את אפשרויות הטיפול אלא גם מדגישה את התפקיד המרכזי של אנשי מקצוע בתחום הבריאות, כולל שיננית ואחיות מוסמכות, בטיפול בחוסר שוויון בבריאות הפה.
חורים בשיניים, מחלה כרונית נפוצה בקרב ילדים, הציבו זה מכבר אתגרים בריאותיים משמעותיים, החל מאי נוחות ועד בעיות ביצועים אקדמיים. בתגובה, המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) דגלו בתוכניות איטום בבתי ספר כאמצעי מניעה, המספקים ציפוי מגן לסיכול ריקבון. עם זאת, הופעתה של SDF מציעה אלטרנטיבה משכנעת, כאשר חוקרים מדגישים את סבירותו ויעילותו.
"מחקר האורך שלנו מאשר כי גם חומרי איטום וגם SDF יעילים נגד עששת. SDF היא אלטרנטיבה מבטיחה שיכולה לתמוך במניעת עששת בית ספרית – לא כדי להחליף את דגם האיטום הדנטלי, אלא כאפשרות נוספת שגם מונעת ועוצרת ריקבון", אמר ריאן ריצ'רד רוף, Ph.D., MPH, פרופסור חבר לאפידמיולוגיה וקידום בריאות במכללת NYU לרפואת שיניים והמחבר הראשון של המחקר.
יוזמת CariedAway, בראשות NYU College of Dentistry, רשמה למעלה מ-4,000 תלמידי בתי ספר יסודיים בעיר ניו יורק, שערכה מחקר מקיף על פני תקופה של ארבע שנים כדי להעריך את היעילות של SDF וחומרי איטום. המחקר הראה הפחתה יוצאת דופן בשכיחות חלל ובהתקדמות.
"המחקר שלנו הוכיח ש-SDF יכול למנוע מהתרחשות חורים מלכתחילה", ציינה טמרינדה בארי גודין, DDS, MPH, מנהלת תוכנית שותפה ורופאת שיניים מפקחת ב-CariedAway, מדענית מחקרית במכללת השיניים של NYU, וכותבת המחקר. יתרה מזאת, המחקר שופך אור על הפוטנציאל של מינוף אחיות בית ספר במאמצי מניעת חללים, ומצביע על תפקיד רחב יותר לכוח העבודה הסיעודי ביוזמות בריאות הפה.
"אחיות עשויות להיות משאב לא מנוצל לטיפול בחוסר השוויון בבריאות הפה", הוסיף ראף. "התוצאות שלנו מצביעות על כך שאחיות יכולות לספק ביעילות טיפול מונע זה, שיכול לשפר באופן דרמטי את הגישה, בהתחשב בתפקידן של אחיות בית הספר ובגודל כוח העבודה הסיעודי". בהתקדם, השילוב של SDF בתוכניות לבריאות הפה המבוססות על בית ספר טומן בחובו הבטחה בהפחתת חללי הילדות, מה שמדגיש את החשיבות של גישות חדשניות בהתערבויות בבריאות הציבור.