במפגשי המסחר האחרונים באסיה, הזהב היה עד לעלייה ניכרת, והתאושש מהירידה השבועית המשמעותית ביותר מאז יוני. הזינוק הזה מיוחס בעיקר לציפייה של הקהילה הפיננסית העולמית לנתונים הכלכליים הקרובים של ארה"ב, שצפויה לשפוך אור על הגישה של הפדרל ריזרב להתאמות ריבית . במקביל, הסכסוך המתמשך בין רוסיה לאוקראינה ממשיך להשפיע על דינמיקת השוק.
השווקים של יום שלישי ראו התחזקות במחירי הזהב, המתואמים עם צניחה בדולר האמריקאי ותשואות של האוצר. שער הזהב הנקודתי עלה ב-0.6% והגיע ל-2,038.59 דולר לאונקיה, בעוד שגם חוזים עתידיים על הזהב בארה"ב חוו עלייה דומה של 0.6%, והסתכמו ב-2,052.1 דולר. עליות אלו התרחשו במקביל לירידה של 0.4% במדד הדולר וירידה בתשואות האוצר האמריקאיות ל-10 שנים לשפל של כמעט יולי. סביבה זו הגבירה את עניין המשקיעים בזהב, שכן תשואות אגרות חוב וריביות נמוכות יותר מפחיתות את העלות ההזדמנותית של החזקת נכס זה שאינו נושא ריבית.
הצהרות אחרונות של יו"ר הפד ג'רום פאוול הצביעו על שינוי פוטנציאלי במדיניות המוניטרית של הפדרל ריזרב, ורמז על דיונים על הפחתת עלויות האשראי. עם זאת, פרספקטיבה זו אינה חולקת פה אחד בין בכירי הפד. למרות זאת, סנטימנט השוק נוטה לקראת הורדת ריבית צפויה, עם הסתברות של 75% החזויה למרץ, לפי הכלי CME FedWatch. משקיעים וסוחרים ממתינים בכיליון עיניים לסדרה של דוחות כלכליים בארה"ב שיגיעו השבוע, במיוחד דו"ח הליבה של נובמבר על הוצאות הצריכה האישית.
דוח זה הוא קריטי, מכיוון שהוא משמש כמדד המועדף על האינפלציה הבסיסית של הפד. בנוסף לזהב, מתכות יקרות אחרות הראו גם מגמות חיוביות. כסף נקודתי עלה ב-1.1% ל-24.03 דולר לאונקיה, פלטינה עלתה ב-1.3% ל-957.08 דולר, והפלדיום זינק ב-3.2% ל-1,222.14 דולר, מה שסימן עליות שביעי ברציפות. יש לציין כי יצוא הזהב השוויצרי ראה ירידה בחודש נובמבר, בין היתר בשל ירידה במשלוחים להודו, על פי נתוני המכס השוויצרי.