תאגיד מקדונלד'ס חתמה על עסקה לרכישת כל 225 הסניפים של הזיכיון בישראל, כך הודיעה ענקית המזון המהיר האמריקאית. מהלך זה בא בתגובה לירידה משמעותית במכירות על רקע הסכסוך המתמשך בין ישראל לחמאס ובעקבותיו החרמות הפרו-פלסטיניות. סניפי רשת המסעדות בישראל נמצאים בבעלותה של בעלת הרישיון המקומית Alonyal Limited , בשליטת איש העסקים הישראלי עמרי פדן, כבר למעלה משלושה עשורים.
בהצהרה שפורסמה ביום חמישי, מקדונלד'ס אישרה את ההסכם, וקבעה, "נחתם הסכם למכירת אלוניאל לתאגיד מקדונלד'ס". היא הבטיחה עוד כי עם השלמת הסיום, תאגיד מקדונלד'ס תקבל את הבעלות על המסעדות והפעילות של Alonyal Limited, כשהעובדים הקיימים ישמרו על תפקידיהם בתנאים מקבילים. הפרטים הכספיים של הרכישה לא נחשפו.
מקדונלד'ס התמודדה בפברואר עם כישלון הכנסות ראשון מזה כמעט ארבע שנים, המיוחסת לצמיחה איטית במכירות בחטיבת המזרח התיכון שלה. החברה מתמודדת עם חרם צרכנים עולמי, בולט במיוחד במדינות בעלות הרוב הערבי והמוסלמי. החרם הזה נבע מתמיכה שנראתה בישראל לאחר שהזיכיון הישראלי סיפק ארוחות חינם לחיילים ישראלים בעקבות התקפות הטרור בראשות חמאס באוקטובר.
מנכ"ל מקדונלדס, כריס קמפצ'ינסקי, הכיר בהשפעה של הסכסוך על פעילות החברה, במיוחד במזרח התיכון ומחוצה לה. הוא הלין על המידע השגוי סביב עמדת מקדונלד'ס לכאורה לגבי הסכסוך, והדגיש את הנייטרליות של התאגיד במימון או תמיכה בממשלות כלשהן מעורבות.
רכישת הזיכיון בישראל נתפסת כמאמץ של מקדונלד'ס להחזיר את השליטה על תדמית המותג שלה, שסבלה עקב פעולות של הזכיין הישראלי שלה. מוניקה מרקס, פרופסור לפוליטיקה במזרח התיכון באוניברסיטת ניו יורק באבו דאבי , ציינה שהצעד הזה עשוי להשפיע על האופן שבו מותגים גלובליים מנהלים קשרים עם זכיינים מקומיים בסביבות טעונות פוליטית. הרכישה מגיעה בתוך מיתון כלכלי רחב יותר עבור מקדונלד'ס ומותגים מערביים אחרים העומדים בפני חרמות באזור.
הנפילה התרחבה מעבר למקדונלד'ס, כאשר גם סטארבקס חווה ירידה משמעותית בהכנסות במזרח התיכון עקב חרמות דומות. בששת החודשים שחלפו מאז הסלים הסכסוך, חנויות מקדונלד'ס ברחבי העולם הערבי ראו ירידה חדה בתנועת הלקוחות, כאשר חנויות רבות עומדות ריקות ברובן. ההשלכות פגעו קשות בזכיינים המקומיים, למרות חוסר מעורבותם בהחלטות שקיבלה הזכיינית הישראלית.
ככל שתהליך הרכישה מתפתח, מקדונלדס מבקשת לנווט בנוף הגיאופוליטי המורכב תוך שאיפה לבנות מחדש את המוניטין של המותג שלה במזרח התיכון ומחוצה לה. הנשורת מהסכסוך בין ישראל לחמאס הייתה חמורה, כאשר רשויות הבריאות הפלסטיניות דיווחו על למעלה מ-32,000 נפגעים ברצועת עזה והזהירו מפני רעב מתקרב מצד ארגונים בינלאומיים.