מטה-אנליזה עדכנית שבדקה קשישים בסיכון גבוה להתקפי לב או שבץ מוחי חשפה קשר פוטנציאלי בין תחליפי מלח ושיעורי תמותה מופחתים, הקשורים במיוחד למחלות לב ושבץ. המחקר נערך בעיקר על פני אוכלוסיות אסיה, שבהן השימוש בתחליפי מלח נפוץ יותר בשל שיטות קולינריות, המחקר שופך אור על ההשפעה של הפחתת צריכת הנתרן.
בארצות הברית, שבה כ-70% מצריכת הנתרן נובעת ממזונות ארוזים ומעובדים ולא ממלח שולחן, ממצאים אלה, שפורסמו ביום שלישי ב- Annals of Internal Medicine , משמשים תזכורת רלוונטית לסכנות של צריכת נתרן מוגזמת. צורך בבחינת אפשרויות תזונה חלופיות. לדברי ד"ר דריין סאטון, כתבת רפואית של חדשות ABC , אמריקאי ממוצע צורך 3,400 מיליגרם מלח מדי יום, מעבר לגבול המומלץ של 2,300 מיליגרם, עם תקרה אידיאלית של 1,500 מיליגרם עבור רוב המבוגרים, במיוחד אלה עם יתר לחץ דם.
ד"ר סאטון הדגיש את חוסר ההערכה הנרחבת של צריכת נתרן, והדגיש את ההכרח של מודעות לגבי תכולת הנתרן בתזונה. תזונה עתירת נתרן תורמת ליותר מ-2 מיליון מקרי מוות ברחבי העולם מדי שנה, לפי ארגון הבריאות העולמי . עם זאת, לא כל המבוגרים עומדים בפני צורך מיידי לשנות את צריכת הנתרן שלהם, כאשר המחקר מתמקד במיוחד באנשים עם סיכון מוגבר לאירועים קרדיו-וסקולריים.
עבור אותם אנשים, התייעצות עם ספק שירותי בריאות כדי לתכנן אסטרטגיות להפחתת צריכת הנתרן היא חיונית, לעתים קרובות מתחילה בבדיקה מדוקדקת של תוויות המזון לגבי תכולת הנתרן. לדוגמה, ד"ר סאטון הדגיש את תכולת הנתרן בפריטי חטיפים פופולריים כמו Doritos, שם מנה אחת של 12 צ'יפס יכולה להכיל כ-200 מיליגרם של נתרן, שעלולים להסתכם בלמעלה מ-3,000 מיליגרם בשקית בגודל סטנדרטי.
הוא הדגיש את הצורך בערנות כלפי מזון מעובד, הציע חלופות וקרא לצרכנים לכמת את צריכת הנתרן שלהם. בנוסף לניטור צריכת הנתרן, ד"ר סאטון דגל בבחינת חלופות טעימות למלח, כגון פפריקה, פלפל גרוס, אבקת בצל, קינמון, ג'ינג'ר או שום, כדי לשפר את הטעם מבלי להסתמך על נתרן.
המטה-אנליזה האחרונה מדגישה את ההשפעות הבריאותיות המזיקות של צריכת מלח מופרזת, במיוחד בקרב אוכלוסיות מבוגרות. ד"ר סאטון הדגיש את החשיבות של ניטור צריכת נתרן כדי להפחית סיכונים בריאותיים ולשפר את איכות החיים בשנים מאוחרות יותר. בהמלצה על שילוב של מזונות עשירים באשלגן כמו עלים ירוקים, בננות ובטטה, לצד צריכת מזון מעובד מופחתת, ד"ר סאטון חזר על המשמעות של בחירות תזונה מאוזנות בניהול לחץ הדם ובריאות הלב וכלי הדם הכללית.