טיפול מקומי ב-LUT014 הוא נסבל ועשוי להיות יעיל עבור רדיו-דרמטיטיס בדרגה 2
75% מהמטופלות בחלק 1 החלימו לגמרי מרדיו-דרמטיטיס
תוצאות חלק 2 הראו יתרון טיפולי רלוונטי מבחינה קלינית אצל כ-30% מהמטופלות שקיבלו LUT014 בהשוואה לפלצבו
תל אביב, ישראל, 22 בפברואר, 2024 /PRNewswire/ — חברת הביו-פרמצבטיקה Lutris Pharma, המתמקדת בשיפור טיפולים נגד סרטן על ידי הפחתת תופעות לוואי שמגבילות את המינון, הכריזה היום על תוצאות חיוביות בניסוי שלב 1/2 של תרכובת עופרת, LUT014, מעכב B-Raf חדשני המיושם באופן מקומי, לטיפול ברדיו-דרמטיטיס (RD) בחולות סרטן השד. הנתונים פורסמו בכתב העת עם הערכת עמיתים JAAD International, במאמר שכותרתו היא "A Topical BRAF Inhibitor (LUT014) For Treatment of Radiodermatitis Among Women with Breast Cancer".
"הנתונים שלנו מראים שאפשר להשתמש ב-LUT014 באופן בטוח, ללא אירועים שליליים רציניים בחלק עם התווית הפתוחה ובחלקים האקראיים של הניסוי", אמר ד"ר בנג'מין וו. קורן, סמנכ"ל רפואה של Lutris Pharma. בחלק 1 של הניסוי, עד היום ה-28, 6 מתוך 8 (75%) מהמטופלות שהתחילו את הניסוי עם דרמטיטיס בדרגה 2 החלימו ממנה לחלוטין. בנוסף, כל 8 הנשים בחלק 2 השיגו הצלחה בטיפול שלהן, בהשוואה ל-73% בקרב הנשים שקיבלו פלצבו, וזה מראה שייתכן שהתרכובת הזו עשויה להיות קשורה ליעילות מוגדלת. חשוב לציין, שהתוצאות תומכות בצורך במחקר נוסף על שימוש ב-LUT014 לטיפול בדרמטיטיס כתוצאה מהקרנות, במיוחד לאור העובדה שמספר גופים מקצועיים מומחים כגון איגוד האחיות האונקולוגיות ONS)), האיגוד האמריקאי לאונקולוגיית קרינה (ASTRO) והאיגוד הרב-לאומי לטיפול תומך בסרטן (MASCC) הסיקו לאחרונה שכיום לא קיים טיפול סטנדרטי ברדיו-דרמטיטיס".
"פרסום התוצאות המרשימות מניסוי שלב 1/2 שלנו בחולות סרטן השד עם RD בכתב עת עם הערכת עמיתים יוקרתי מאוד, אחד מכתבי העת המדעיים/חינוכיים העיקרים של האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, הארגון המקצועי הגדול ביותר ובעל ההשפעה הרבה ביותר של רופאי עור בארצות הברית ובקנדה, מעיד על הפוטנציאל של LUT014 לשפר את איכות החיים של מטופלות תוך כדי האצת החלמתן מ-RD", הוסיפה נועה שלח, Ph.D., מנכ"לית Lutris Pharma. "מכיוון שמרבית הנשים עם סרטן השד יפתחו RD בצורה זו או אחרת, ומכיוון שקיים צורך רפואי משמעותי מבחינה קלינית, ללא אופציות טיפול יעילות כלשהן, אנו מאמינים ש-LUT014 עשוי לאפשר טיפול יעיל באוכלוסיית המטופלות הזו".
ניסוי שלב 1/2 כלל חלק 1 עם תווית פתוחה, ואחריו חלק 2 כפול-סמיות מבוקר פלצבו. תוצאות חלק 1 הראו שמתוך שמונה המטופלות שפיתחו RD בדרגה 2 בתחילת הניסוי, 75% (6/8) חוו החלמה מלאה, שהשתפרה לדרמטיטיס בדרגה 0, ול-100% מהחולות הייתה RD בדרגה 1 או 0 כפי שהוערכה על ידי הקריטריונים הנפוצים לטרמינולוגיה של אירועי לוואי (CTAE) לאחר 28 ימים של יישום ג'ל LUT014 באופן מקומי. כל המטופלות דיווחו על שיפור באיכות החיים ביום ה-28 כפי שהוערך על ידי שאלון איכות החיים של דרמטולוגיה (DLQI) המאושר לדיווח עצמי, כאשר שבע מתוך שמונה מטופלות לא חוו השפעה בכלל או השפעה קטנה של דרמטיטיס על איכות חייהן בהתאמה לאחר השלמת הטיפול. נקודת הסיום העיקרית של חלק 1 של הניסוי הפתוח הייתה השכיחות של תופעות הלוואי המתעוררות בזמן הטיפול כפי שהוערכו על ידי CTAE לאחר 12 שבועות, והנתונים הראו כי LUT014 נסבל היטב באופן כללי, לא התרחשו תופעות לוואי חמורות ולא היו סימנים לתופעות לוואי בעקבות ההפסקה בנטילת תרופת המחקר. הנתונים האלה היו מספיק מסקרנים כדי להתניע את החלק האקראי בניסוי שלב 1/2 זה.
לחלק השני של מחקר שלב 1/2 אקראי כפול-סמיות ומבוקר פלצבו נרשמו 20 מטופלות והוא נועד להעריך את היעילות של LUT014 בטיפול מקומי בחולות סרטן השד עם RD. החולות חולקו בצורה אקראית ביחס של 1:1 כדי לקבל LUT014 או פלצבו במתן מקומי למשך 28 ימים, ולאחר מכן היו במעקב במשך חודשיים.
נקודת הסיום העיקרית של החלק ה-2 כפול הסמיות של ניסוי שלב 1/2 היה שינוי בחומרת הרדיו-דרמטיטיס, בהתבסס על דיווח עצמי מאומת בשאלון DLQI לאחר 14 ימים, כפי שנמדד על ידי שיפור של לפחות 5 נקודות ב-DLQI ביום ה-14, והושג על ידי כל שמונה הנשים שטופלו ב-LUT014, בהשוואה ל-73% מהנשים בקבוצת הפלצבו באותה נקודת זמן. גודל השיפור במדד DLQI ביום ה-7 היה 30%. יתרה מזו, 75% מהמטופלות בקבוצת הטיפול הראו שיפור מדרגה 2 לדרגה 1 כבר ביום ה-7, בהשוואה ל-55% מהמטופלות בקבוצת הבקרה. כמו כן, 50% מהנשים בקבוצת הטיפול חוו החלמה מלאה ביום ה-21, בהשוואה ל-27% מאלה שקיבלו רק פלצבו (p=0.3765). בסך הכל, ארבע מתוך שמונה (50%) מטופלות החלימו לחלוטין בקבוצה שטופלה עם ג'ל LUT014 בעוד ארבע מתוך 11 (36%) מטופלות החלימו לחלוטין בקבוצת הפלצבו עד סיום הניסוי (יום 28) (p=0.6577). אף אחד מההבדלים האלה לא הגיע לרמות המקובלות של מובהקות סטטיסטית, אבל גודל המדגם הקטן לא תוכנן להוכיח הבדלים כאלה. הממוצע והחציון של זמן ההחלמה היו קצרים יותר בקבוצה של ג'ל LUT014 מאשר בקבוצת הפלצבו. 30.5 לעומת 46.6 ימים, ו-21.0 לעומת 54.0 ימים, בהתאמה.
למידע נוסף על הניסוי הקליני, אנא בקרו בכתובת: www.clinicaltrials.gov, NCT04261387.
אודות LUT014
LUT014 הוא מעכב B-Raf חדש אשר מיושם באופן מקומי על העור. כאשר החלבון B-Raf עובר מוטציה, כפי שקורה במספר סוגי סרטן בבני אדם, כגון מלנומה, חסימת הנתיב הזה מביאה לאפופטוזיס של התאים ולהתכווצות הגידול. אולם, כאשר אותו נתיב נחסם בתאים בריאים, שלא עברו מוטציה, ההפך קורה: נתיב MAPK מופעל, והתאים מתחילים לגדול. תופעה זו מוכרת כאפקט הפרדוקסלי של מעכבי B-Raf. LUT014 רותם את האפקט הפרדוקסלי של מעכבי B-Raf כדי להגביר את התרבות התאים ולאזן את הרס התאים, שמאפיין רדיו-דרמטיטיס.
אודות רדיו-דרמטיטיס
טיפול בהקרנה גורם לאירועי יינון המובילים לפגיעה במקרו-מולקולות בתאים, כולל שבירת שרשראות דנ"א דו-גדיליות. בתוך האפידרמיס, הנזק לדנ"א משבש את ההתרבות והדיפרנציאציה הנורמליות של הקרטינוציטים הבסיסיים, מדלדל את הקרטינוציטים האפידרמליים המובחנים, ובסופו של דבר גורם לאובדן מחסום ההגנה שהעור מספק. תופעה זו, בשילוב עם הנזק לדנ"א בתוך הדרמיס וכתוצאה מכך המערכת המורכבת של ההשפעות כולל פגיעה בתגובה החיסונית, מובילה לתסמינים של רדיו-דרמטיטיס, שיכולים לפגוע באופן דרמטי באיכות החיים של המטופל.
אין כרגע תרופה מאושרת על ידי ה-FDA שההתוויה המסומנת שלה היא מניעה או טיפול ברדיו-דרמטיטיס. במקום זה, החולים מטופלים בטיפול עורי תומך בלבד. עד היום, אופציות הטיפול הקיימות כללו סטרואידים מקומיים, חומרים נוגדי-דלקות מקומיים ללא סטרואידים, ונגזרות של החומצה ההיאלורונית, שלכולם בסיס ראיות חלש. עד כה, אף אחד מהטיפולים האלה לא הוכח כיעיל באופן מוחלט.
אודות Lutris Pharma
Lutris Pharma היא חברת ביו-פרמצבטיקה בשלב הקליני המתמקדת בשיפור יעילות הטיפול נגד סרטן ובשיפור איכות החיים של חולים המטופלים במעכבי EGFR (קולטן של גורם הגדילה האפידרמי) או בהקרנות, כאשר הרעילות העורית מובילה לעתים קרובות להפחתת ההיענות לטיפולים נגד הסרטן. החברה שואפת לספק טיפולים מקומיים חדשים על מנת להפחית את תופעות הלוואי הללו. LUT014 – הנכס המשמעותי של Lutris Pharma, מעכב B-Raf מקומי, הינו מולקולה קטנה הראשונה במינה הנמצאת כעת בניסוי קליני שלב 2 בחולי סרטן המעי הגס עם גרורות ועם נגעים אקנאיפורמיים הנגרמים על ידי מעכבי EGFR, והוא סיים בהצלחה ניסוי שלב 1/2 לטיפול בדרמטיטיס הנגרמת על ידי הקרנות אצל חולות בסרטן השד. למידע נוסף, אנא בקרו בכתובת www.lutris-pharma.com.
איש קשר:
Lutris Pharma
נועה שלח, Ph.D.
מנכ"לית
ir@lutris-pharma.com
Rx Communications Group
מייקל מילר
1-917-633-6086+
mmiller@rxir.com
לוגו – https://mma.prnewswire.com/media/1586358/Lutris_Logo.jpg