לפי הדיווחים, ענקית הטכנולוגיה אפל הכפילה את ייצור האייפון שלה בהודו, והגיעה לתפוקה מדהימה של 14 מיליארד דולר לשנת הכספים האחרונה. מהלך זה מאיץ את המאמצים לגוון את הייצור מעבר לסין, על רקע מתחים גיאופוליטיים וסיכויי צמיחה במגזר הייצור של הודו.
לפי מקורות הבקיאים בעניין כפי שדווח על ידי בלומברג , אפל מייצרת כעת כ-14% ממכשירי ה-Marquee שלה, או אחד מכל שבעה מכשירי אייפון, בהודו. הייצור של החברה בארץ מקיף דגמים החל מהאייפון 12 הוותיק ועד לאייפון 15 העדכני ביותר, למעט גרסאות Pro ו-Pro Max עם המפרט הגבוה יותר.
רוב המכשירים שהורכבו בהודו מיוצאים, מה שתורם לנוכחותה של אפל בשוק הסמארטפונים בו שולטים כיום מותגים סיניים זולים יותר. הזינוק הזה בייצור מצביע על הדחף המוגבר של אפל לצמצם את התלות ארוכת השנים שלה בסין, במיוחד כשהמתחים הגיאופוליטיים מסלימים.
יתר על כן, השינוי האסטרטגי של אפל הרחק מסין עולה בקנה אחד עם מגמות רחבות יותר בתעשייה, כאשר חברות טכנולוגיה גלובליות מעריכות מחדש את אסטרטגיות שרשרת האספקה שלהן בתוך סיכונים גיאופוליטיים מתפתחים ושיקולים סביבתיים, חברתיים וממשל (ESG). אנליסטים מצביעים על כך שגיוון הרחק משרשרת האספקה הטכנולוגית של סין, על אף שהוא מורכב ויקר, הפך הכרחי לאור המשיכה ההולכת ופוחתת של סין כיעד ייצור.
מהלך זה גם מדגיש את הופעתה של הודו כמרכז ייצור מועדף עבור תאגידים רב לאומיים, כאשר גם חברות כמו טסלה, סיסקו וגוגל מביעות עניין בייצור חומרה בתוך המדינה. הגידול המשמעותי בהרכבת האייפון בהודו מייצג ניצחון משמעותי לממשלתו של ראש הממשלה נרנדרה מודי , שחיזרה באופן פעיל אחר השקעות זרות, והציעה תמריצים כספיים למשוך ייצור מתקדם. כתוצאה מכך, הגידול בייצור של אפל בהודו יצר 150,000 משרות ישירות אצל הספקים שלה.
Foxconn Technology Group ו- Pegatron Corp. , שחקנים מרכזיים בתעשיית ייצור האלקטרוניקה, היוו כמעט 84% ממכשירי האייפון מתוצרת הודו בשנת הכספים שהסתיימה במרץ 2024. מכשירי האייפון הנותרים יוצרו במפעל של Wistron Corp. בדרום מדינת קרנטקה , כעת תחת ניהולה של Tata Group , שמטרתה להקים את אחד ממתקני ההרכבה הגדולים ביותר של אייפון.
בעוד שסין נותרה שוק האייפון הגדול ביותר בחו"ל של אפל, החברה מתמודדת עם אתגרים באזור, כולל ירידה בהכנסות ותחרות מוגברת מצד יריבות מקומיות כמו Huawei . למרות האתגרים הללו, מנכ"ל אפל טים קוק ממשיך לטפח את היחסים עם מנהיגי המפלגה הקומוניסטית הסינית, מתוך הכרה בחשיבות הגיוון הגיאוגרפי לצמיחת החברה בטווח הארוך.
בעוד אפל מאיצה את הייצור שלה בהודו ומגוונת את בסיס הייצור שלה, הנוף הטכנולוגי העולמי עובר מהפך עמוק. השינוי האסטרטגי הזה משפיע לא רק על הדינמיקה של התעשייה, אלא יש לו גם השלכות מרחיקות לכת על היחסים הגיאופוליטיים, שכן מדינות מתחרות על השפעה במגזר הטכנולוגי המתפתח במהירות.