ככל שהשנת 2024 מתקדמת, הזהב זינק ביותר מ-20%, מה שגרר התעניינות מוגברת מוול סטריט כאשר הוא מתחיל לעלות על שוק המניות הרחב יותר בארה"ב. לדברי מומחים פיננסיים, מגמה זו מושפעת במידה רבה משינוי המדיניות הפוטנציאלי של הפדרל ריזרב לעבר הורדת ריבית.
עד אוגוסט, מחירי הזהב זינקו, והגיעו לשיא של 2,500 דולר לאונקיה – עלייה של 21% מאז תחילת השנה. לשם השוואה, מדד S&P 500 הראה עלייה מתונה של 16%. הזינוק במחירי הזהב התרחש במקביל לאינדיקטורים כלכליים רכים, כולל דוח שכר מאכזב והאטה במגזר הדיור, שהניעו יחד דיונים על הצורך בהורדת ריבית אגרסיבית יותר על ידי הפד.
מוסדות פיננסיים מתאימים את התחזיות שלהם בתגובה לדינמיקה זו בשוק. Commerzbank Research , למשל, תיקן לאחרונה את תחזיות מחיר הזהב שלו, וצופה עד שש הפחתות ריבית עד אמצע 2025. תיקון זה מציע עלייה פוטנציאלית במחירי הזהב ל-2,600 דולר עד השנה הבאה וירידה קלה ל-2,550 דולר עד סוף 2025 עקב לחצים אינפלציוניים והעלאות ריבית אפשריות לאחר מכן.
אנליסטים אחרים של שוק חולקים עמדה שורית לגבי המסלול העתידי של הזהב. בארט מלק מ- TD Securities צופה שהזהב עשוי להגיע בקרוב ל-2,700 דולר לאונקיה, מונע מהקלות נוספות מהפד. באופן דומה, פטריק ייפ מהבורסה האמריקאית למתכות יקרות צופה שהזהב עשוי להגיע לרף 3,000 דולר עד השנה הבאה, הניזון מאי ודאות גיאופוליטית מתמשכת ורכישה מוגברת של בנקים מרכזיים גלובליים.
לא ניתן להפריז בתפקידם של הבנקים המרכזיים בחיזוק הביקוש לזהב. מדינות כמו סין, טורקיה והודו פעלו בפיזור הרזרבות שלהן מהדולר האמריקאי, בין היתר כאמצעי זהירות מפני סיכונים גיאופוליטיים, כמו אלה המודגמים בהקפאת נכסי הדולר של רוסיה לאחר הפלישה לאוקראינה. בשנה שעברה לבדה, בנקים מרכזיים הוסיפו למעלה מ-1,000 טונות של זהב לעתודות שלהם, עם תנועות רכישה משמעותיות על ידי הבנק העממי של סין והבנק המרכזי של הודו .
בעוד החששות לגבי מיתון אפשרי, המשקיעים פונים יותר ויותר לזהב כמקלט בטוח. המשקיע הנודע מארק שפיצנגל מ- Universa Investments מזהיר מפני מיתון מתקרב, מה שמרמז כי בועת השוק הנוכחית היא הגדולה ביותר עד כה והתפרצותה קרובה. תרחיש זה מדגיש עוד יותר את המשיכה של הזהב כהשקעה אמינה בתקופות לא ודאות.