הרשויות הסיניות נוקטות צעדים כדי להגביר את ההלוואות הבנקאיות ואת שוקי המניות. עם זאת, לא סביר שפעולות אלו יהפכו את סנטימנט המשקיעים השלילי באופן משמעותי. ההתמקדות של בייג'ינג באסטרטגיה הלאומית מצביעה על סיכונים דפלציוניים פוטנציאליים, כאשר סין מתכוננת לניתוק עולמי ללא צעדים רפלציוניים אמיתיים.
משקיעים גלובליים נותרו פסימיים לגבי נכסים סיניים למרות הניסיונות האחרונים של בייג'ינג לתמוך בצמיחה ובשווקים. הפסימיות הזו נראית נטועה עמוק, ו"הצלות שוק" קצרות טווח לא הצליחו לשנות את המסלול הכולל. השגת תפנית בת קיימא תחייב מדיניות רפלציונית אמינה ורפורמות מבניות, שקובעי המדיניות לא צפויים ליישם.
הנוף הכלכלי של סין השתנה מאז המגיפה. למרות הצעדים התומכים בצמיחה והקלות בהגבלות המגיפה, משקי הבית נשארים זהירים לגבי הנסיבות הכלכליות שלהם. תזרימי ההשקעות הזרות הישירות מצטמצמות, מה שמסמן שינוי משמעותי. גורמים התורמים לפסימיות זו כוללים הגבלות מגיפה, פיצוח בתעשייה, מתחים גיאו-אסטרטגיים ומהומה במגזר הנכסים.
סין מתמודדת עם לחץ הולך וגובר להשיג עצמאות בתעשיות מרובות עקב הניתוק העולמי. זה אמנם הצליח בכמה מגזרים, אבל אחרים מציבים אתגרים. החתירה לביטחון לאומי וחוסן אסטרטגי הובילה להחרפת סכסוכי הסחר, והפריעו לזרימת הטכנולוגיה והמשאבים. גישה סגורה זו עלולה להנציח חיסכון עודף, ולהפריע להתקדמות לעבר מערכת פיננסית פתוחה יותר.
סין עלולה להתמודד עם סיכונים דפלציוניים מתמשכים כשהיא ממשיכה לבנות קיבולת באמצעות חסכונות משקי הבית. למרות שלבייג'ינג יש את כלי המדיניות לייצב את האינפלציה המקומית, שיקולים שונים מגבילים את השימוש בהם. הגישה המצטברת המאפיינת את המדיניות הסינית עשויה להימשך, מונעת מאסטרטגיה לאומית וחששות לגבי יציאות הון ותמיכת הבנקים המסחריים בתעשיות אסטרטגיות.
נוף המדיניות הנוכחי של סין מעדיף אינטרסים אסטרטגיים על פני רפורמות מערערות יציבות . צעדים כמו שינויים בגיל הפרישה, ארנונה, תכנון עירוני וליברליזציה פיננסית תופסים את המושב האחורי לסדרי עדיפויות אסטרטגיים דחופים יותר. כעת נראה שסין היא מדינה שונאת סיכונים יותר.
בהתחשב בנוף המשתנה, הסרנו את החוב והמניות הסיניים מהקצאת הנכסים האסטרטגית שלנו. מנקודת מבט טקטית, מוקדם מדי לאמץ דעה חיובית על נכסים סיניים, כולל מניות, אג"ח והיואן. אנו רואים בסין רק מרכיב אחד מבין רבים בהקצאות החוב שלנו בשווקים המתעוררים ובמטבע הקשה.
בעוד שהדפלציה הסינית מציבה אתגרים מקומיים ומפחיתה את סיכויי הצמיחה העולמיים, היא עוזרת להקל על לחצים אינפלציוניים בכלכלות מפותחות. אנו צופים שהבנקים המרכזיים בשוק המפותח יורידו את הריבית בחודשים הקרובים, ויתמכו בצמיחה המקומית. גורמים אלו, יחד עם סיכונים גיאופוליטיים גוברים , מחזקים את העדפתנו לאחזקות תיקי ליבה, כגון מניות בארה"ב והכנסה קבועה באיכות גבוהה.