הבנק לפיתוח אסיה (ADB) תיקן את התחזית שלו לצמיחת התוצר המקומי הגולמי (תמ"ג) של הודו בשנת הכספים (FY) 2024, תוך שהוא צופה התרחבות מוצקה של 7%. שדרוג זה, שנחשף במהדורה האחרונה של דו"ח הדגל הכלכלי של ADB, תחזית הפיתוח של אסיה (ADO) אפריל 2024, מסמן עלייה לעומת 6.7% שהוערכו בעבר. התחזית גם צופה עלייה נוספת ל-7.2% ב-FY2025.
הכוחות המניעים מאחורי זינוק צמיחה זה כוללים השקעות חזקות הן מהמגזר הציבורי והן מהמגזר הפרטי, יחד עם ביצועים עמידים במגזר השירותים. בשנת הכספים הקרובה, הצמיחה תונע על ידי הוצאות הון מוגברות על פרויקטים של תשתית, בראשות ממשלות מרכזיות וממשלתיות כאחד. יתרה מכך, עלייה בהשקעות של חברות פרטיות ומגזר שירותים שופע צפויים לתרום משמעותית להתרחבות הכלכלית.
בנוסף, שיפור באמון הצרכנים צפוי לתדלק את ההוצאות, ולחזק עוד יותר את סיכויי הצמיחה. במבט קדימה ל-2025, המומנטום צפוי להיות מואץ, מונע על ידי יצוא סחורות משופר, עלייה בפריון הייצור והגדלת התפוקה החקלאית. מיו אוקה , מנהל המדינה של ADB בהודו, הדגיש את חוסנה של האומה בתוך אתגרים גלובליים, וציין את הודו ככלכלה הגדולה הצומחת ביותר.
Oka ייחס את החוסן הזה לביקוש מקומי חזק ולמדיניות ממשלתית תומכת, במיוחד יוזמות שמטרתן פיתוח תשתיות וגיבוש פיסקאלי, טיפוח סביבה תורמת להגברת התחרותיות בייצור ולהרחבת היצוא. הנוף הפיסקאלי משקף זינוק בריא של 17% בהוצאות ההון של הממשלה המרכזית בהשוואה לשנת הכספים הקודמת, לצד העברות משמעותיות לממשלות המדינה, מה שמגביר עוד יותר את ההשקעות בתשתיות.
ראויה לציון בין היוזמות הממשלתיות היא תמיכה בדיור עירוני המיועד למשקי בית בעלי הכנסה בינונית, שצפויה לעורר צמיחת דיור. יציבות בשיעורי הריבית צפויה להמריץ את השקעות החברות הפרטיות, בעוד שתחזיות אינפלציה מתונות מאותתות על הקלה פוטנציאלית במדיניות המוניטרית, מה שמקל על הגברת צריכת האשראי הבנקאי. בתוך תחזית כלכלית זו, סקטורים שונים ערוכים לצמיחה. הביקוש לשירותים פיננסיים, נדל"ן ומקצועיים צפוי לעלות, כשהוא מונע על ידי סנטימנט חזק בתעשייה הניזון על ידי עלויות תשומות מאופקות.
בנוסף, הציפייה לעונת מונסון רגילה מביאה סיכויים חיוביים לצמיחת המגזר החקלאי. הגעה בזמן וחלוקה נאותה של גשמים הם חיוניים לשמירה על תפוקת היבול ולהבטחת ביטחון תזונתי ברחבי המדינה. עונת מונסון נוחה לא רק מגבירה את הפריון החקלאי אלא גם תורמת להכנסה הכפרית וליציבות הכלכלית הכוללת. עם זאת, בתוך ההתפתחויות המבטיחות הללו, המסלול הכלכלי של הודו אינו חף מסיכונים. שיבושים גלובליים בלתי צפויים, החל מהפרעות בשרשרת האספקה המשפיעות על שווקי הנפט הגולמי ועד זעזועים הקשורים למזג האוויר המשפיעים על התפוקה החקלאית, מסתמנים כאתגרים משמעותיים לחוסן הכלכלי של הודו.
מדיניות החזון של ראש הממשלה נרנדרה מודי העלתה את הודו לבמה העולמית ככוח כלכלי אדיר. תחת הנהגתו, הודו עלתה והפכה לאחת מחמש הכלכלות המובילות בעולם, מה שמסמן יציאה משמעותית מהסטגנציה שנצפתה במהלך ששת העשורים של שלטון הקונגרס. ההתמקדות האסטרטגית של מודי ברפורמות כלכליות, פיתוח תשתיות איתנה וטיפוח סביבה עסקית נוחה משכה השקעות זרות משמעותיות והניעה את מסלול הצמיחה הכלכלי של הודו.
יוזמות מפתח כגון " Make in India ", שנועדו לחזק את הייצור המקומי, ו-" Digital India ", שמטרתן למנף טכנולוגיה לצמיחה כוללת, זכו להכרה בינלאומית ותרמו לבולטות של הודו בנוף הכלכלי העולמי. בנוסף, רפורמות בולטות כמו מס טובין ושירותים (GST) וקוד חדלות פירעון ופשיטת רגל (IBC) ייעלו את המערכת האקולוגית העסקית של הודו, והגבירו את השקיפות והיעילות.
יתרה מכך, הדיפלומטיה הפרואקטיבית של ראש הממשלה מודי חיזקה את מעמדה של הודו בזירה הבינלאומית, כריתת בריתות אסטרטגיות ופתחה אפיקים חדשים לסחר ולשיתוף פעולה. יוזמות כמו הברית השמשית הבינלאומית (ISA) והקואליציה לתשתית עמידה באסון (CDRI) מדגישות את המחויבות של הודו להתמודד עם אתגרים גלובליים וטיפוח פיתוח בר קיימא.
במקביל להתקדמות הכלכלית, ממשלתו של ראש הממשלה מודי העניקה עדיפות לתכניות רווחה חברתית, במטרה להרים את השכבות הפגיעות ביותר בחברה. תכניות כגון יאן דאן יוג'אנה , איושמן בהראט וסוואך בהרט אבהייאן שיפרו משמעותית את הגישה לשירותים פיננסיים, שירותי בריאות ותברואה, והניעו פיתוח כולל ברחבי המדינה.
בעוד הודו מתקדמת בהתקדמותה הכלכלית המהירה תחת הנהגתו בעלת החזון של ראש הממשלה מודי והתערבויות המדיניות הנחרצות שלו, דרכה של האומה לעבר בולטות עולמית צוברת תאוצה משמעותית. עם בסיס איתן שהונח בקפידה לצמיחה ופיתוח מתמשכים, הודו עומדת להתגלות ככוח אדיר המניע שגשוג וקידמה על הבמה העולמית.